Mäntyharju-ravit

04.07.2019

Ravit klo 18

liput 6 € / 4 €, alle 16 v vapaa pääsy

Ravintolassa buffet 16 e, katso menu, pöytävaraukset toimisto@mikkelinravirata.fi tai puh. 015-7600 272

7 Oikein lehden käsiohjelmasivut

Vihje- ja kommenttipaketti torstain 4.7.2019 raveihin

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4 (2,3)
T4-2: 3,7,6 + 2,5,1,9 (4,10)
T4-3: 8,5 + 3 (10,12)
T4-4: 3,9 + 8,6,15,7,14,13,10 (4,12)

Pieni systeemi 12 riviä, panos 1 euro, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 189 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 37,80 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1
Mäntyharjun Kunta
A) 4 B) 2,3,5,6,7 C) 1
VÄLKYN TUISKU – NOPSAN VAUHTI – KUKAN TUTU – TURELIUS 

Toto4-kierroksen käynnistävässä kylmäveristen mailin pyrähdyksessä nähtäneen sähäkkä kiihdytys, sillä mukana on kovaan avaukseen pystyviä valjakoita. Rankingin itseoikeutettu kärkinimi on kuitenkin numero 4 VÄLKYN TUISKU, vaikka Kimmo Kalliola tuskin pystyy suojattinsa kanssa sisäpuolelta kiihdyttäviä starttiraketteja haastamaan taisteltaessa keulapaikasta. Välkyn Tuisku on kilpaillut jo pidemmän aikaa kovassa vireessä ja lauantaina Jokimaalla se palasi ansaitusti voittokantaan. Tuossa startissa Kalliola käänteli ajokkinsa viimeisen takasuoran alkaessa selässä kolmannelle, minkä jälkeen Välkyn Tuisku tykitti viimeiset 700 metriä kolmatta ja neljättä rataa pitkin 19,3-kyytiä. Aivan jäätävä kiri irtosi kaiken lisäksi väljään tyyliin ja hevosen olemus suorastaan alleviivasi voiton helppoutta. Vastaavalla tasolla suorittaessaan Välkyn Tuisku on tässä tehtävässä varmasti vaikeasti voitettavissa. 3 KUKAN TUTU teki edellisellä Mikkelin vierailullaan 30.5. keulajuoksulla uuden ennätyksensä ja Terho Rautiaisen valmennettava oli myös tuota seuranneessa Joensuun startissa keulasta hyvä, vaikka joutuikin lopulta tyytymään kakkosrahoihin Tuikun Pojan takana. Tässä lähtöpaikka numeron 2 NOPSAN VAUHTI ulkopuolella tarkoittanee kuitenkin sitä, ettei johtopaikalle ole asiaa ilman Mika Forssin suostumusta. Nopsan Vauhti taipui lauantaina Lahdessa täydellä matkalla keulasta ja loppu oli vaikeaa. Lyhyt starttiväli ja puolta kierrosta lyhyempi matka saattavat kuitenkin kannustaa Nopsan Vauhdin taustavoimia kokeilemaan toistamiseen keulasta. Mikäli 5 TURELIUS ravaa, on silläkin varmasti sanansa sanottavana. Maililla Eero Laitisen suojatilla ei ole kuitenkaan varaa harha-askeliin.

Lähtö 5. | Toto4-2
Pulkan Matkat
A) 3,7,6 B) 2,5,1,9,4,10,11 C) 8,12
CRYSTAL COOL – FIRST REVENGE – WILLE’S AMETIST – GLINT MATCH

Mikkelin kesäisille mailin pyrähdyksille tyypilliseen tapaan myös toisessa Toto4-kohteessa ladattaneen useammankin valjakon toimesta kiihdytykseen kovat piipussa. 3 CRYSTAL COOL starttasi maanantaina Joensuussa ja tuossakin startissa Tuomas Pakkanen panosti suojattinsa kanssa vahvasti alkuun. Sisäpuolelta kiihdyttäneen Adrianne’s Amin ulkopuolelta ei ollut kuitenkaan asiaa keulaan ja lopulta tamma laukkasi 1. kaarteessa. Eiköhän Pakkanen tavoilleen uskollisena yritä tässäkin johtopaikalle ja tuon yrityksen onnistuessa keulasta varmasti myös ajetaan. Keulapsyykkauksella Crystal Cool on niukka suosikkimme. Ulkona olevista lähtöpaikoista huolimatta 6 WILLE’S AMETIST ja 7 FIRST REVENGE ovat myös aika lailla pakkorasteja kapeimmillekin kuiteille. Kovaa avaava Wille’s Ametist kokee erittäin mielenkiintoisen kuskin vaihdoksen ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka Jani Ruotsalainen onnistuu Teemu Okkolinin valmennettavan rattailla. First Revenge jatkaa aivan jäätävässä iskussa ja mikäli juoksu ei seiskaradalta mene aivan vihkoon, punnertaa Matias Salon valmennettava tarvittaessa itse töitä tehdenkin mukaan voittomatsiin. Vermossa edes rata 12 ei ollut este menestykselle vaan First Revenge kiri viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin 12,6-kyytiä nousten hienosti kakkosrahoille. B-ryhmän käynnistävät numerot 2 GLINT MATCH ja 5 DELIGHTFUL MOMENT avaavat myös kovaa ja värittävät omalta osaltaan myös kiihdytystä. 

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1
Puukuljetus J. Immonen
A) 8,5 B) 3,10,12,1,9,4 C) 11,2,7,6
LORD IVAR – M.T. KITTY – FIKA – BEAN COCTAIL

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa tarjoamme mailille todella haastavasta lähtöpaikasta huolimatta rankingin kärkipaikan numerolle 8 LORD IVAR. Ruuna on tottunut kilpailemaan selkeästi tätä kovemmissa porukoissa ja tässä sopivassa tehtävässä Juha Utalan valmennettavalta on lupa odottaa menestystä. Viimeksi Vermossa Utala puolusti määrätietoisesti keulapaikkaa ja avauspuolikas kellotettiin reipashenkisesti 07,0-lukemiin. Ymmärrettävästi noin railakas avaus painoi lopussa Lord Ivarin jaloissa mutta rehdisti ruuna tsemppasi kakkosrahoille. Uskomme Utalan ajavan haastavalta paikalta määrätietoisesti eteenpäin. Suosikin kaveriksi A-ryhmään kipuava numero 5 M.T. KITTY on selkeästi tämän hetkistä tauluaan ja koko vuodenkin statistiikkaansa vaarallisempi. Ossi Nurmonen arvelee suojattinsa olevan ennätyskunnossa ja myös Iikka Nurmonen lataa varmasti täydet heti alkuun. Haastajaporukan käynnistävä 3 FIKA oli jokaisessa kesäkuun startissa hyvä. Matti Riipisen suojatin kohdalla palaset tuntuvat loksahtaneet kohdalleen ja jatkoa seuraan mielenkiinnolla. Myös Mika Forssin ajokki kuuluu eturivin hyviin avaajiin. Vaikka alkua paineltaisiinkin reipasta, se ei tässä lähdössä välttämättä tarkoita kentän kääntymistä. 

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 
Tekniset, Konesähkö & Helkama
A) 3,9 B) 8,6,15,7,14,13,10,4,12,2,1,5,11
OLLE ROC – VITESSE – VIE DE DREAM – BOSS AMIRAAL

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon sinetöivässä ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa 15 hevosen autolähdössä kaksi valjakkoa saa asemat parhaasta A-ryhmästä. Alla olevasta epäonnistumisesta huolimatta 3 OLLE ROC on hyvältä paikalta itseoikeutettu suosikki. Alla olevan Kajaanin startin voi unohtaa, voltin nelosrata oli odotetun vaikea ja ruuna jäi sitten kiertämään kolmannelle. Tommi Kylliäisen ajokki avaa hyvin ja vähintään toiselta radalta se saa tässä kiihdytyksessä asemat hankittua. Paikan johtavan rinnalla välttäessään Matias Salon valmennettava taistelee tiukasti ykkösrahoista. 9 VITESSE on hyvä hevonen tähän lähtöön ja vaikea Juha Utalan suojattia on yhdeltäkään kuitilta ulos pudottaa. Takarivistä tamma on toki juoksunkulunkin armoilla mutta toisaalta se saanee ysiradalta montaa muuta potentiaalista totokandidaattia paremman reissun. Haastajaporukka on kaiken kaikkiaan varsin tasainen ja hevosten järjestykseen laittaminen tarjoaa vihjenikkarille haastavan pähkinän purtavaksi. B-ryhmän käynnistävä 8 VIE DE DREAM oli toissakerralla mukana Suur-Hollola-ajon alkukilpailussa, missä rima oli aivan liian korkealla. Kuopion tuore startti todisti kunnon olevan kohdallaan ja juoksun onnistuessa haastavalta lähtöpaikalta Hannu Torvisen ajokki taistelee kärjessä. 6 BOSS AMIRAAL ja 7 SIGN OF SECRET saanevat ulkona olevista paikoista huolimatta paremmat asemat, kuin 15 PAM HALLOVER ja 14 WINZET. 13 LOVELY SECRET on puolestaan heti startista valmiiksi toisella radalla eli lähtöpaikka on suuren numeron kertomaa parempi. 

PÄIVÄN DUO

Päivän Duo-systeemit rakennetaan todella haastavasta lähtöpaikasta huolimatta avauskohteen suosikkina starttaavan Lord Ivarin varaan. Juha Utalan suojatti on tottunut starttailemaan selkeästi tätä kovemmissakin lähdöissä ja tässä sopivassa tehtävässä kyvykäs ruuna pystyy tarvittaessa juoksuaan tehdenkin. Toisessa kohteessa Olle Roc ja Vitesse saavat selkeät painotukset, mutta ostamme maltillisella panostuksella myös haastajia varsin leveällä rintamalla.

8
3,9

2 yhdistelmää, panos 8 euroa, hinta 16 euroa

8
8,6,15,7,14,13,10

7 yhdistelmää, panos 2 euroa, hinta 14 euroa

Päivän Duon panostus yhteensä 30 euroa

TROIKKA LÄHTÖ 7

Illan ensimmäiset troikat viritellään suosikkina starttaavan numeron 3 Olle Roc varaan. Alla olevan Kajaanin startin voi unohtaa, juoksu meni raskaimman kautta ja taipuminen oli ymmärrettävää. Hyvältä lähtöpaikalta Matias Salon valmennettava on tiukasti ykkösrahoissa kiinni. Kierrätyshevoseksi toiselle ja kolmannelle riville nostamme ysiradalta todennäköisesti hyvät asemat saavan numeron 9 Vitesse. Juha Utalan suojatti pystyy sopivassa tehtävässä tarvittaessa töitä tehdenkin nousemaan totomatsiin.

3
9
4,6,7,8,10,12,13,14,15

9 yhdistelmää, panos 1 euro, hinta 9 euroa.

3
4,6,7,8,10,12,13,14,15
9

9 yhdistelmää, panos 1 euro, hinta 9 euroa.

Troikkapanostukset lähdössä 7 yhteensä 18 euroa

TROIKKA LÄHTÖ 9
Taxi Matti Nykänen & Haapa Tilipalvelu

Illan toisessa troikkalähdössä systeemien piikkinä toimii keskeltä rataa matkaan starttaava lähdön selkeäksi suosikiksi kohoava numero 5 NAZARETH. Auton takaa kovaa matkaan starttaava tamma saa rattailleen Santtu Raitalan ja tämän mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen myötä liputamme ”keulaan ja kukat” -skenaarion puolesta. Toisella rivillä huomioidaan pieneltä tauolta valmentaja Jere Taulion ihan positiivisten kommenttien saattelemana palaava numero 2 QUASY DU POINT, alla olevaa Loviisan esitystä merkittävästi parempaan pystyvä numero 3 ELLIE C sekä amatöörikuskista huolimatta loistopaikalta tauluaan vaarallisempi numero 1 DOOLITTLE LADAY.

5
1,2,3
1,2,3,6,7,9,10,11

21 yhdistelmää, panos 0,5 euroa, hinta 10,50 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Ossi Nurmonen

L2/7 HEATHER WEB: Tamma on mennyt pari kertaa täyden voltin 1.17-aikaan. Lähtöpaikka on vähän hankala. Mikkelissä auton takaa se pystynee tuollaiseen 1.15,5-tulokseen, mihin tuo sitten riittää.

L5/11 GEREMI BOKO: Joensuun kisa oli hevosen ensimmäinen startti meiltä käsin. Kiri meni siellä liian pitkäksi. Lähtörata vie paljon mahdollisuuksia. Tämä ei ole erityisen kova kiertelemään. Vaikea pärjätä tässä.

L6/5 M.T. KITTY: Kunnossa tamma kilpailee, vaikka taulu onkin päässyt vähän kehnoksi. Tulosrivi ei kerro totuutta vireestä. Juoksut ei ole onnistuneet. Uskon sen pystyvän pärjäämään reissun onnistuessa. Hevonen saattaa hyvinkin pudottaa ennätystään.

L7/15 PAM HALLOVER: Ruuna palasi Joensuussa tauolta. Se jäi painamaan johtavan rinnalla ja homma meni pieleen. Matka käy periaatteessa. Selkäjuoksua on luvassa ja jossain vaiheessa sitten käännellään kirikaistalle. Toki lähtöpaikka tuo omat haasteensa.

L10/8 GIZELLE NYX: Hevonen on mennyt upeasti ja se kilpailee hirmu kunnossa. Tamma on myös ollut hyvä hiiteissä ja Vieremän esitys oli mainio. Mielestäni tallin paras sauma Mikkelissä näistäkin asetelmista. Jos keli on normaali, uskon tämän pystyvän torstaina 1.13-tulokseen.

Teemu Okkolin

L3/1 SIPPIMIES: Ori kilpailee oikein hyvässä kunnossa. Se on tehnyt hyvät esitykset viime startteihinsa. Paperilla lähtö vaikuttaisi aika sopivan näköiseltä. Mahdollisuuksia on voittoonkin asti. Ei mikään salama-avaaja, mutta on hevonen oppinut lähtemään vähän paremmin. Jos valjakko pystyisi pitämään keulat, olisi se mielestäni tosi lähellä. Pidän itse muutaman päivän lomaa ja kaverit saa hoitaa ajotehtävät.

L5/6 WILLE´S AMETIST: Vermon paluustartti tauolta oli aivan hyvä. Mailia ei ole ajettu ainakaan meiltä käsin aiemmin. Ruuna lähtee kyllä eturivistä reippaasti. Ei maililla ruveta jarruttelemaankaan. Juoksun onnistuessa on tälläkin saumansa. Ennätyksessä on aika paljon ilmaa.

Juha Utala

L6/8 LORD IVAR: Ruuna on nyt pitkästä aikaa "omiensa joukossa". Porukka on ainakin paperilla selkeästi köykäisempi, kuin missä se on juossut. Viimeksi 07-avaus painoi vähän kintereissä lopussa. Lähtöpaikasta huolimatta odotan hevosta ihan kärkeen.

L7/9 VITESSE: Tämä kilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Turussa tamma oli johtavan rinnalla turhankin innokas ekan ringin. Matka on sille plussaa. Hevonen on selkäjuoksulla selkeästi parempi. Uskon sen pystyvän ainakin kolkuttelemaan totosijoja tässä.

Jere Taulio

L6/11 TINTIN: Ehkä hiukan voisi olla nousuvirettä ilmassa. Lähtöpaikka on huono ja tuon myötä ei hirveästi ole odotuksia tästä kisasta. Maili olisi sinänsä luultavasti tämän paras matka.

L9/2 QUEASY DU POINT: Lihasarvojen kanssa oli vähän ongelmia. Tamma oli lämmityksissä tosi hyvän tuntuinen, mutta itse starteissa sitten jäykkä. Annettiin hevosen vetää hetki henkeä ja treenattiin. Nyt alkaa lihaspuoli olla paremmalla mallilla. Tämä ei lähde hirveän lujaa. Paikka on toki mainio. On minulla heti odotuksiakin. Maili on matkana vähän mysteeri.
 

  Takaisin listaukseen