Mäntyharju-ravit

23.07.2020

Mäntyharju-ravit klo 18.

Paikallisravilähtö (3-v sh) klo 16.50, ponilähtö klo 17.40, 1. lähtö klo 18.07.

7 oikein -lehden ohjelmasivut

Vihje- ja kommenttipaketti 23.7.2020 Mäntyharju-raveihin

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 4,11 + 9,3,10,5 (2,6)
T5-2: 9,2,4 + 10,5 (1,3)
T5-3: 7,3 (10,5)
T5-4: 4,6,10,3,1 + 7,9 (11,2)
T5-5: 4,7 (9,11) 

Pieni systeemi 120 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 840 riviä, hinta 84 euroa.

TOTO5-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto5-1

RANKING
A) 4,11 B) 9,3,10,5,2,6 C) 7,8,12 

Avauskohteessa kuumimmat pelihevoset erottuvat varsin selkeästi muusta porukasta edukseen ja kaksi valjakkoa saa asemat A-ryhmästä. Paremman lähtöpaikan ja huippukuskin myötä 4 RANTANIEMELÄN SAVU kiipeää rankingin kärkeen. Reetta Niemelän valmennettava avaa kovaa ja ori on selkeä suosikki etenemään keulaan. Viimeksi Seinäjoella Rantaniemelän Savu oli keulasta kelpo kakkonen. Lähes yhtä todennäköisenä menestyjäkandidaattina pidämme numeroa 11 VUARAN VELEHOTAR.  Vesa Vehviläisen valmennettava kilpailee taulun kertomalla tavalla elämänsä iskussa ja edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa se kukisti nytkin vastassa olevan Rantaniemelän Savun. Tuossa Killerin 25.6. startissa Vuaran Velehotar juoksi kuitenkin keulassa, nyt asetelma on haastavampi. Suurempaan systeemiin lisätään neljä haastajaa. B-ryhmän käynnistävä 9 HESPORI on ravi- ja suoritusvarma menijä. Hannu Torvinen istuu tällä kerralla ruunan rattaille. Tasaisesta starttirytmistä kiinni saanut 3 VIKSLENA on perusmerkkejä, jos suosikkikaksikkoa varmistelee. 10 PORTTIKALLION ÄSSÄ hakee edelleen uran avausvoittoa. Pertti Niveri vinkkaa numeroa 5 VAPPUJÄTKÄ mahdolliseksi yllättäjäksi.

Lähtö 5. | Toto5-2

RANKING
A) 9,2,4 B) 10,5,1,3,11,8,6

Toisena Toto5-kohteena ravattavassa 3-4 -vuotiaiden lämminveristen Tammasarjassa takamatkan mukanaan tuomista lisähaasteista huolimatta 9 NEXT HOPE valtaa rankingin kärkipaikan. Tommi Kylliäisen suojatti on tehnyt viime starteissa todella hyvää työtä ja valmentaja oli Riksun voittajahaastattelussa oikein luottavainen Nest Hopen mahdollisuuksista tammojen ikäluokkakisoissakin. Tuo Riksun voitto irtosi näytöstyyliin ja viimeksi Jokimaalla vahvan kirin pilannut laukka taisi viedä toisen peräkkäisen voiton. Kylliäinen tarjoaa valmennettavalleen varmasti mahdollisuuden, mikä tarkoittaa käytännössä aktiivista ajosuoritusta. Next Hope on selkeä suosikkimme. 2 STAR OF THE WORLD aloitti uransa Lahdessa voltin nelosradalta pahalla lähtölaukalla ja aika näyttää, kuinka rattaille istuva Santtu Raitala pääsee tamman kanssa kakkosradalta liikkeelle. Viimeksi Killerillä Timo Korvenheimon valmennettava voitti varmaan tapaan keulasta. Ari Moilanen ei ole täysin tyytyväinen numeron 4 SMILAGGIO viime starttien esityksiin. Kykyjä pitäisi olla nähtyä parempaankin. Teivossa Smilaggio teki keulasta hyvän esityksen, vaikka taipuikin 13,0-lopetuksessa toton ulkopuolelle. Takamatkan tähän tehtävään varsin rutinoituneet 10 TOUCH ME TOO ja 11 HALDIAZ hakevat edelleen uran avausvoittoja.

Lähtö 6. | Toto5-3

RANKING
A) 7,3 B) 10,5,12,9,2,8,6,11,1

Kolmannessa Toto5-kohteessa kaksi valjakkoa saa asemat kirkkaimmista parrasvaloista. Ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta 7 KAAPPI kipuaa niukkana suosikkina rankingin kärkeen. Eero Laitisen suojatti on napannut kahdessa tuoreimmassa kisassa kolmosrahat radoilta 11 ja 12 vahvojen kirien päätteeksi. Yhden poisjäännin myötä Kaappi pääsee nyt kiihdyttämään kuutosradalta ja eiköhän Laitinen panosta alkuun. Ravilla asemat löytynevät kärkiporukasta. Sisäpuolelta starttaava 3 SARMÖÖRI avaa todella kovaa ja Juhani Heikkisen ajokkikin näytellee keskeistä roolia kiihdytyksestä lähtien. Sarmööri juossee keulassa ja aika näyttää, vetääkö peli maaliin saakka. Sekä Kaappi että Sarmööri parantelivat Mikkelin todellisena vauhtiviikonloppuna ennätyksensä uusille lukemille. 10 PIIRRON TUISKU ei ole ollut kesän starteissa parhaimmillaan. On mielenkiintoista nähdä, saako Timo Tuominen suojattinsa kanssa palaset loksahtamaan kohdalleen. Piirron Tuisku on kyllä uransa aikana osoittanut kykyjen riittävän tämän kaltaisiin tehtäviin.

Lähtö 7. | Toto5-4, Troikka 

RANKING
A) 4,6,10,3,1 B) 7,9,11,2

Brisendan poisjäänti muutti neljännen kohteen luonteen. Nyt viisi valjakkoa saa asemat A-ryhmästä. Juuso Holttisen käsistä Suomessa debytoiva 4 PITERAQ saattaa kohota turhan selkeäksi suosikiksi. Holttinen kommentoi, ettei Piteraq saa vielä tässä ensimmäisessä startissa jenkkikärryjä peräänsä. Ruunan todellinen iskukyky ja kotiutuminen uusiin kuvioihin nähdään vasta startissa. Viimeksi hiittikehujen saattelemana tauolta palannut ja hyvän esityksen tehnyt 6 BENOBI ZET huomioidaan seuraavaksi. Ruuna tuntuu muuttuneen Seppo Suurosen valmennuksessa selkeästi edukseen. 10 ADRIANNE’S AMI on usein itse itsensä pahin vastustaja. Mikäli ori kuitenkin rauhoittuu parijonossa selkään, se lienee loppukirissä vaarallinen. 3 OTHELLO’S MAGI on hyvä hevonen sarjoihinsa. Marja Haakanan suojatti on esittänyt viime starteissa kelpo virettä. Juoksun onnistuessa voittokaan ei saa yllättää. Ideavaljakko troikkavihjeeseen. 1 SWEET CAROLINA huomioidaan myös sisäradan lähtöpaikalta.

Lähtö 8. | Toto5-5, Päivän Duo-1

RANKING
A) 4,7 B) 9,11,10,3,8,6 C) 12,5,2,1

Toto5-kierroksen päätöskohteessa 4 REBEL ROYAL saa kunnian kivuta ideapoimintana rankingin kärkipaikalle, vaikka lähdön todennäköisimmästä voittajasta ei kyse olekaan. Vaikka taulu ei sinänsä houkuttele, kuuluu Aatto Silvennoisen valmennettavan olla näistä asemista lähdön kuumimpia pelihevosia. Viime kaudella ruuna napsi 9/16 totosijaa, mikä kyllä kertoo niin kyvyistä, kuin suoritusvarmuudestakin. Suoraan tauolta Kouvolassa Rebel Royal tsemppasi maililla umpirehdisti kakkosrahoille mutta viimeksi Lappeessa sama juoksupaikka oli täydellä matkalla liikaa. Rebel Royal avaa auton takaa kovaa ja Jani Ruotsalainen lataa varmasti kovat piipussa alkuun. Keulaan päästessään Rebel Royal pystyy hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka. 7 NAZARETH tekee taulun kertomalla tavalla startista toiseen tasaisen vahvaa työtä. Maili on tamman mielimatka mutta ulkona oleva lähtöpaikka vaikeuttaa tehtävää. Santtu Raitala jatkaa Kimmo Aholan valmennettavan rattailla. Nazareth on potentiaalinen keulahevonen ja lähdön suosikki. 9 MR NICE WAY käynnistää B-ryhmän. Takarivi ja Mikkelin maili on haastava yhdistelmä mutta Miia Salmisen suojatti kilpailee tällä hetkellä aivan jäätävässä vireessä. 11 FERUS GALAX pilasi suoraan tauolta laukkaan ja vire on arvoitus. Matias Salon valmennettava kannattaa kuitenkin huomioida, mikäli tähän lähtöön käyttää leveämpää rastitusta.

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 8-9

4 Rebel Royal, 7 Nazareth - 5 Spunky Girl panos 3 euroa, hinta 6 euroa
4 Rebel Royal - 1,2,3,4 panos 1 euro, hinta 4 euroa

Yhteensä 10 euroa

TROIKKA LÄHTÖ 7

3
1,4,6,10
1,4,6,7,9,10

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

Tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa saanut 5 SPUNKY GIRL on illan toisen troikkalähdön ideavaljakko.

5
1,2,3,4
1,2,3,4,6,7,8,11,12

Yhteensä 32 yhdistelmää, hinta 16 euroa.
 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Markus Porokka

L3/11 KOIVIKON LEEVI: Ruunan tulos Lieksasta oli varsin hyvä. Vastaava suoritus merkitsisi Mikkelissä tuollaista 1.30-aikaa. Sellainen tässä pitää toki mennäkin, jos yhtään haluaa pärjätä. Pystyvä tapaus. Välillä on pikkasen motivaatiosta homma kiinni. Paljon ratkeaa siinä, miten hevonen startissa käyttäytyy.

L3/12 DEMONI: Tällä oli välissä paljon jalkamurheita ja taukoa kertyi. Kovimmillaan on ajettu 1.35-vauhtinen hiitti. Ihan kilpailukuntoiselta hevonen tuntuu. Kovan ajon puute voi vähän näkyä ekassa kilpailussa. Aivan kärkisijat hieman yllättäisi. Jatkossa ilman muuta seurattava hevonen.

L6/9 N.P. LIITOTÄHTI: Tamma aloitti tauon jälkeen kahdella asiallisella esityksellä. Viimeksi kisa meni vähän pieleen. Ajoin sillä piiskan kanssa keulaan ja hevonen jäi pullaamaan tyhjentäen itsensä. Tuon startin saa unohtaa. Haetaan suht nättiä juoksua ja katsotaan sitten lopussa. Onnistuneella reissulla hyvänä päivänään odotan tammaa neljän sakkiin.

L10/8 VIRIN URHO: Hevonen on suorittanut tasaisen hyvin. Se on ollut myös kotona hyvän tuntuinen. Ilman muuta mahdollinen voittaja. Edellisestä autolähdöstä on jo aikaa. Ainakin aiemmin tämä käyttäytyi asiallisesti siivekkeiden takana. Todennäköisesti otetaan harjoituslähtö ja se kannattaa seurata.

Ari Moilanen

L1/16 TOM BOY POOF: Ruuna ei ravannut yhtään ajamassani Mikkelin paluustartissa. Ihan hyvän tuntuinen hevonen kuitenkin ja näkyy sitten voittaneenkin Kajaanissa. Tauluaan parempi menijä.

L3/6 TOIVIO: Lappeessa tuli hyppy heti lähtöön. Ruuna oli vähän turhan hätäinen alussa.

L5/4 SMILLAGIO: Vähän varsa on ollut pettymys, jos vertaa pariin ekaan starttiin. Se ei ole edennyt odotusten mukaisesti. Tamma pääsee mukavasti liikkeelle. Jos suunta on jälleen oikea, voi se pärjätäkin. Ihan kelpo heppa pohjimmiltaan kuitenkin.

L6/6 HILIPEE: Ori teki tasaisen suorituksen Lappeessa.

L10/12 HYMERI: Ruuna palaa pitkältä tauolta. Ei itselleni tarkemmin tuttu, mutta lahjakkaan oloinen tapaus. Tyrisevän Heikin hevoset palaavat yleensä valmiissa vireessä huililta radoille.

Juuso Holttinen

L2/7 ZOLACE: En ollut täysin tyytyväinen tamman viime suoritukseen Jyväskylässä. Oli porukkakin aika kova. Silti päätettiin treenata vähän lisää ja kokeillaan taas uudestaan. Kotona hevonen tuntuu asialliselta. Tehtävä on nyt myös sopivampi. Miten juoksu sitten onnistuu. Voi olla, että jatketaan ilman kenkiä. Toimi tällä ihan hyvin.

L7/4 PITERAQ: Hevonen on ollut tässä pari kuukautta. Se menee mukavasti ja hyvin on päästy treenaamaan koko ajan. Maili on ajettu kovimmillaan läpi 1.16-vauhtia. Muuten sellaista perustreeniä. Jaksavan oloinen ruuna. Ajetaan radan salliessa ilman kenkiä. Tavalliset kärryt vielä tähän ekaan starttiin.

Timo Tuominen

L4/10 PORTTIKALLION ÄSSÄ: Ruuna oli ihan asiallinen kahteen ekaan kisaan tauon jälkeen. Viimeksi Lahdessa se oli pikkasen vaisumpi. Hiukan parempaa odottelen jälleen tällä kertaa. Voi hevonen vielä joskus sopivan tehtävän voittaakin.

L6/10 PIIRRON TUISKU: Vähän tasainen on ori ollut. Ei juoksutkaan ole kyllä täysin onnistuneet. Siinä on pussiin jääntiä ja muuta. Lahdessa hevonen jätätti kierros jäljellä. Ihan asiallisesti se tuli sitten kuitenkin perille ja jäätiin hieman kiinnikin lopussa.

Pertti Niveri

L3/1 HUIMAN VETO: Hevonen parantaa pikkuhiljaa. Kova lähtöhän tämä on. Hyvä suoritus ja rahasija on ykköstavoitteet. Ihan kehittyvä tapaus jatkon kannalta.

L4/5 VAPPUJÄTKÄ: Jos auton takaa onnistuttaisiin paremmin. Voltista on ollut nyt tosi hankalaa. Lappeessa se ryntäsi laukalle, mutta kulki sitten ihan hyvin sen jälkeen. Tämä avaa tosi kovaa. Kotona on päästy mukavasti uittamaan hevosia ja jossain sijoilla 3-4 ruuna voisi olla. Keulasta voisi olla lyhyellä loppusuoralla jopa pieni yllätyssauma.

L6/8 HULLUDUUNARI: Vähän on taukoa taas alla. Hevonen treenaa aivan hyvin. Lähtöpaikka on yönmusta. Lähtöön on satsattavaa mailin matkalla. Tämä on kärjen läheltä parhaimmillaan. Ajettiin viimeistelyinä vetoja ja ruuna oli ihan napakan tuntuinen.

L10/11 FRIIVIRI: Hevonen aloitti tauon jälkeen Kouvolassa asiallisesti ja teki kelpo tuloksen. Lahdessa se ei sitten mennyt mihinkään. Omistajan mukaan kiima saattoi olla siellä syynä. Nyt tamma on kuulemma ollut taas paremman oloinen. Ihan jaksava yrittäjä tämä on. Annetaan pieni yllätyssauma.

  Takaisin listaukseen