Lounasravit perjantaina 10.11. klo 12, Ravikauden päätös

10.11.2017

Lounasraveihin vapaa pääsy!

Sää: +5, pilvipoutaa
Rata: raskas kesärata


Derby-voittaja HUMIRO tarjoaa täytekakkukahvit!

7 Oikein lehden käsiohjelmasivut

Ravintolassa buffet-lounas 9,50 e

  • paistetut muikut ja perunamuusi l,g 
  • salaatteja
  • sekamehu/jäävesi
  • kahvi/tee

Vihje- ja kommenttipaketti 10.11.2017 lounasraveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 8 (4,7)
T4-2: 3,5,11 + 12,4,14 (2,1)
T4-3: 2,3 + 7 (4,1)
T4-4: 8,1,3 + 6,4,5 (10,2)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,6 euroa. 
Suuri systeemi 72 riviä, hinta 14,4 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT

LÄHTÖ 2 | Toto4-1

Lounasravien Toto4-systeemiemme tukipilariksi valitsemme avauskohteen selkeänä suosikkina 40 metrin takamatkasta huolimatta starttaavan numeron 8 SADESÄLLI. Martti Taskisen valmennettava on tehnyt hyvän kauden, eikä kuntokäyrä tunnu osoittavan ainakaan alaspäin. Valmentajan varoitukset hokkibalanssista on toki syytä huomioida ja lopulliset pelipäätökset kannattanee tehdä vasta lämmitysinfojen jälkeen. Viimeksi Lappeessa ruuna veti keulassa kiihtyvää vauhtia ja voitti varmasti. Toni Ripatin ajokki päässee hyvänä avaajana haastavasta lähtötilanteesta huolimatta nopeasti paaluhevosten tuntumaan, eikä pienessä lähdössä ole paljoa kierreltävää tiedossa. Tässä oikein sopivassa tehtävässä Sadesälliltä on lupa odottaa voittoa, mikäli ruuna vain suorittaa viime starteissa nähdyllä tasolla. 

LÄHTÖ 3 | Toto4-2

Toisessa Toto4-kohteessa kolme valjakkoa saa paikan A-ryhmästä ja sen myötä myös kapeammalta vihjekuitilta. Suosikkimme 3 CLASSIC PRIMADONNA joutui Killerillä avaamaan reipasta ja taipui lopussa. Tehtävä on nyt sopivampi ja Teemu Keskitalon ajokki taistelee hyvältä paikaltaan voitosta. Valmentaja Erkki Tulla on startin alla myös toiveikas. 5 OXAN COCKADOODLEDO nousi Kouvolassa 3. sisältä päätöskierroksen alkaessa toiselle radalle ilman vetoapua, mistä se punnersi asiallisesti perille. Vaikka starttiväliä onkin taas kertynyt yli kuukauden päivät, kamppailee Timo Kukkosen ajokki sopivan tuntuisessa tehtävässä kärkisijoista. 11 MR ROLLING STONE nousi viimeksi täällä Mikkelissä 2. sisältä loppukaarteessa 2. ulos ja kiri sitten varmaan voittoon loppusuoralla. Nyt tiedossa on enemmän kierrettävää, mutta sopivalla juoksulla Jani Ruotsalaisen ajokki nousee täältäkin korkealle. Suurempaan systeemiin lisätään vielä pari tuoretta starttia kroppaansa saanut 12 JESI'S LAST HORNET, Killerillä 1. kaarteeseen mentäessä tulleella laukalla tehtäväänsä vaikeuttanut 4 STRIKING DREAM sekä tauluaan kyvykkäämpi 14 FILL MY DREAMS.  

LÄHTÖ 4 | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa kaksi valjakkoa erottuu aika selkeästi edukseen muusta porukasta. Suosikkinamme matkaan starttaa 2 BONEHILL'S GLIDE. Vaikka edellisestä voitosta onkin jo tovi, ruuna jatkaa hyvässä vireessä. Viimeksi Lappeessa se nousi 3. sisältä loppukaarteessa 3. ulos, hyökkäsi 300 jäljellä ja lopetti hyvin. Varmaksi Bonehill’s Glide ei kuitenkaan kelpaa, Petteri Kivelä huomauttaa, ettei hevosta ole päästy treenaamaan toivotulla tavalla eikä se sen myötä ole parhaimmillaan. Silti siltä on sopivassa porukassa lupa odottaa menestystä. Selkeäksi ykköshaastajaksi nousee 3 VASA SUND. Marko Lavin valmennettava teki viimeksi Lappeessa tasaisen esityksen. Vasa Sund ja Bonehill’s Glide ovat ottaneet toisistaan lyhyen ajan sisällä mittaa neljästi ja kertaalleen nyt Pekka Vehviläisen rattailleen saava ruuna on ollut kaksikosta vahvempi. Suureen systeemiin nostetaan vielä ideahakuna merkittävästi tasaista tauluaan kyvykkäämpi 7 MYRIAM KEMP. Toki sen kohdalla yli kuukauden starttiväli vaikeuttaa päivän vireen arviointia.

LÄHTÖ 5 | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

Toto4-kierroksen päättävässä ja samalla lounasravien Troikkalähtönä toimivassa koitoksessa nähtäneen tasainen taistelu lähdön ykkösrahojen kohtalosta. Rankingin kärkeen nousee haastavasta lähtöpaikasta huolimatta numero 8 WILL BE JOYFUL. Palatessaan Jokimaalla tauolta ruuna ei jaksanut punnertaa keulasta totoon ja esitys oli hieman tasapaksu. Satu Rantalan mukaan hevonen parantaa saatuaan startin alle ja valmentaja odottelee suojattiaan kärkeen. 1 LEYLA NOVA matkasi Teivossa toisella radalla ilman vetoapua ja punnersi ihan asiallisesti perille. Jani Ruotsalaisen ajokki on saanut nyt hyvän lähtöpaikan ja näistä asemista tamma pystynee paljoon. 3 GLOBAL SENSATION otti Kaustisella varman keulavoiton ja se näyttelee tässäkin lähdössä heti kiihdytyksestä alkaen jonkinlaista roolia. Suurempaan systeemiin lisätään vielä numerot 6 ROCKTOWN SHERIFF, 4 MERCURY RISING S ja 5 BRUNETTI.

PÄIVÄN DUO

2,3
8,1,3

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 5

1,3,8
1,3,8
1,3,4,5,6,8

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa. 

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 1 B) 8,11,2,3,7,5,4,10,6,9
MAS BEAT - WILL BE SHOWTIME - MADAME VICE - DELTA RHYTM BOY

Lähtö 2.
A) 8 B) 4,7,5,1,3,6 
SADESÄLLI - SADEUKKO - ROOSA JUULIA - TUPENRAPINA

Lähtö 3.
A) 3,5,11 B) 12,9,4,14,2,1,8,15,16,6,7,13
CLASSIC PRIMADONNA - OXAN COCKADOODLEDO - MR ROLLING STONE - JESI'S LAST HORNET

Lähtö 4.
A) 2,3 B) 7,4,1,6,8,5,9
BONEHILL'S GLIDE - VASA SUND - MYRIAM KEMP - MOUNTING MOOD 

Lähtö 5.
A) 8,1,3 B) 6,4,5,10,2,7,9,11
WILL BE JOYFUL - LEYLA NOVA - GLOBAL SENSATION - ROCKTOWN SHERIFF

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

MARTTI TASKINEN

L2/4 SADEUKKO: Ruuna jatkaa hyvässä kunnossa. Onnistuessaan ruuna ei ole tässä ulkona, mutta nyt ensisijaisena tavoitteena olisi saada alle ehjä suoritus, ettei hevonen joutuisi koelähtöön.

L2/8 SADESÄLLI: Ruuna oli hyvän tuntuinen tiistain viimeistelyissä. Pienen kysymysmerkin tuo se, että ruunalla on nyt hokkikengät alla ja sen vaikutuksesta on hieman vaikea sanoa. Muuten molemmilla hevosilla on kaikki kunnossa, eikä menestys tulisi yllätyksenä.  

SATU RANTALA

L3/9 SANTO DREAM: Oriilla oli Tanskasta tullessaan paha jalkavamma, jota on paranneltu pitkään. Koelähtö tuli turhan aikaisin, eikä ori ollut siinä parhaimmillaan, mutta sen jälkeen hevonen on treenannut hyvin. Oriitta on ilmoitettu starttiin, mutta se ei ole päässyt mukaan. Tämä on hyvän tuntuinen hevonen ja tulee varmasti menestymään jossain vaiheessa, mutta olisin ensimmäiseen starttiin tyytyväinen ehjään suoritukseen. 

L5/8 WILL BE JOYFULL: Ruunaa ei päästy ajamaan suunnitellusti enne Jokimaan starttia ja hevonen oli hieman tukkoinen. Ruuna parantaa saatuaan startin alle. Perjantaina ruunalta on olosuhteiden salliessa tarkoitus ottaa ainakin edestä hokit pois. Lähtöpaikka on nyt ulkona, mutta lähtö vaikuttaa sopivalta ja odottelen valmennettavaltani menestystä. 

ERKKI TULLA

L3/3 CLASSIC PRIMADONNA: Viimeksi Killerin Nuorten Sarjassa avaus meni pitkäksi ja tamma taipui lopussa. Lähtöpaikka on hyvä ja helpommalla juoksulla tamma voi olla kärkipäässä. 

L4/6 CHIARI: Ruuna juoksee nyt toisen startin pitkän tauon jälkeen. Lähtöpaikka on turhan ulkona ja olisin tyytyväinen rahasijaan.

PETTERI KIVELÄ

L4/2 BONEHILL'S GLIDE: Ruuna kilpailee asiallisessa kunnossa, muttei ole aivan parhaimmillaan. Hevosta ei ole päästy ajamaan aivan suunnitellusti huonojen olosuhteiden vuoksi. Tarkoituksena on lähteä reippaasti ja yrittää välttää kuolemanpaikkaa. Odottelen ajokkiani totoon. 
 

  Takaisin listaukseen