Lounasravit

01.02.2019

Lounasravit klo 12 - vapaa pääsy!

Ravintolan lounasmenu 12 €

7Oikein lehden käsiohjelmasivut

Vihje- ja kommenttipaketti 1.2.2019 lounasraveihin

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 6 (5,4)
T4-2: 1,9 + 5,4,10 (3,8)
T4-3: 5,11,6 (3,1)
T4-4: 2,4 + 1,6,3,5 (8,10)

Pieni systeemi 12 riviä, hinta 2,4 euroa.
Suuri systeemi 90 riviä, hinta 18 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT

LÄHTÖ 2 | Toto4-1

Lounasravien Toto4-kierroksen avauskohteen suosikki 6 RICK RUBIN starttasi viimeksi Lappeessa Toto75-ravien täytelähdössä haastavalta lähtöpaikalta ja lopulta asemat löytyivät 4. ulkoparista. Lopulta ruuna oli aika lailla vailla mahdollisuuksia kärkisijojen suhteen vauhdinjaon oltua aika lailla vastaan. Tuota esitystä ei suuremmin kannata lähteä moittimaan, tehtävä oli merkittävästi tämän kertaista haastavampi. Nyt vastus on sopivaa kaliiberia ja lähtöpaikkakin vähintäänkin kohtuullinen. Henri Bollströmmin rattailleen saava ruuna avaa kovaa ja suosikilla lienee kelpo saumat päästä keulaan. Tästä lähdöstä tuskin prässääjiä löytyy ja mikäli Rick Rubin saa odotustemme mukaisesti tehdä keulassa oman juoksunsa, on suosikilla kelpo saumat hallita tapahtumia maaliin saakka. Antti Ripatti ei oikein jaksa uskoa ykköshaastajan eli numeron 5 HOLY JACK kohdalla voittoon. Tämän myötä Rick Rubin on nostomme Toto4-rivien tukipilariksi.

LÄHTÖ 3 | Toto4-2

Toisen Toto4-kohteen suosikkina starttaa loistopaikalta matkaan kiihdyttävä 1 VUARAN VELHOTAR. Vesa Vehviläisen valmennettava otti toissakerralla Jyväskylässä keulavoiton tyylillä, josta pidimme kovasti. Viimeksi laukat pilasivat taas pelin. Killerillä nähdyn kaltaisella esityksellä Vuoran Velhottarella on hyvät mahdollisuudet hallita tapahtumia lähdöstä maaliin. Ykköshaastajaksi nostamme pitkältä tauolta radoille uusista käsistä palaavan numeron 9 ISSAKAN STIGI. Taulun ja statistiikan mukaisesti kyseessä on ”kyvykäs mutta epävarma” -kategoriaan kuuluva hevonen. Jarno Nykäsen valmennettava on voittanut lähes puolet uransa starteista mutta toisaalta laukat ovat olleet koko ajan pinnassa. Aika näyttää, onko ruuna varmistunut tauon aikana. Kykyjensä ja vauhtiensa puolesta Issakan Stigi on 40 metrin takamatkaltakin onnistuessaan vahvoilla. Teemu Keskitalo lähtee numeron 5 RENUM HELGA kanssa matkaan menestysmielellä. Tamma jätti viime startissa hyvän kuvan itsestään ja kuski lähtee ajamaan kärkisijoista. Numeroiden 10 KAAKON LASSI ja 4 SINKUN CUNKKU kohdalla päivän vire on suoraan tauolta arvoitus. Jyrki Hyyryläinen kommentoi, että numerolle 3 PAAKKARIN INTO kokeillaan tässä startissa vetopalloja. Numerolla 7 HEXAN VOKSUTAR oli vetopallot jo viimeksi mutta ne jäivät avaamatta. Tamma jatkaa samoilla virityksillä tähän starttiin.

LÄHTÖ 4 | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmantena Toto4-kohteena toimivassa ja samalla lounasravien Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa suosikkikolmikko erottuu varsin selkeästi muusta porukasta edukseen mutta kolmikon keskinäinen järjestys on pitkälti makuasia. Tarjotaan rankingin kärkipaikka numerolle 5 MARKUS VANE. Petri Vehviläisen valmennettava todisti viime vuonna osaavansa voittaa ottamalla viisi ykkössijaa. Kauden avauksessa Kuopiossa nähtiin hyvä kiri, Killerillä laukat pilasivat pelin ja tuon viime startin jälkeen Markus Vane on kertaalleen jäänyt pakkasraveista pois. Aika näyttää, minkälaiset asemat tasavauhtinen menijä saa kiihdytyksessä. 11 SARA JOURNEY on haastavasta paikasta huolimatta perushevosia. Se on osoittanut tauon jälkeen uusista käsistä kelpo virettä. Toki näistä asemista juoksunkin täytyy onnistua. Seppo Suuronen ei paukuttele henkseleitään tauolta palaavan numeron 6 GLORY LUCA kohdalla. Tamma kohtaa kuitenkin sopivan vastuksen, eikä menestys saa suuremmin yllättää.  

LÄHTÖ 5 | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon sinetöivässä ja samalla lounasravien troikkalähtönä toimivassa koitoksessa tarjoamme kolmelle valjakolle paikan A-ryhmästä. Suosikkinamme matkaan starttaava 2 LEEMARK’S DOMINIC kohtaa todella sopivan tuntuisen vastuksen. Tomi Haapion rattailleen saava ruuna on valmiiksi toisella radalla, eikä sen tarvitse näistä asemista ladata täysillä alkuun. Se saattaa hyvinkin olla selkeä etu. Mikko Liikkasen valmennettava on starttaillut viime aikoina selkeästi tätä kovemmissa porukoissa. Teemu Keskitalo pohtii kommenteissaan ajavansa mahdollisesti numerolla 1 INTERNATIONAL DIVA keulasta mutta johtopaikka saattaa olla tarjolla myös numerolle 4 JESI’S LAST HORNET. International Diva on tauluaan vaarallisempi mutta ehkäpä sen kohdalla selkäjuoksu olisi kuitenkin parempi vaihtoehto. Keulaan päästessään Jesi’s Last Hornet pystyy vetämään tätä lähtöä pitkään. Kouvolassa se oli keulasta lopulta täysin ylivoimainen maltillisen matkavauhdin jälkeen. Numerot 5 RIVE BEST YET ja 6 THE YANKEE avaavat myös reippaasti.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 2,3,9,1,4,5 B) 6,7,10,8,11,12 
MIDSOMMAR DE JOUR – BLITZKRIEG – HANDSOME SAM – FRANCINE WEB

Lähtö 2.
A) 6 B) 5,4,8,2,1,3,7,9
RICK RUBIN – HOLY JACK – EAGLE KOKS – HEART KENTACKY

Lähtö 3.
A) 1,9 B) 5,4,10,3,8,7 C) 6,2 
VUARAN VELHOTAR – ISSAKAN STIGI – RENUM HELGA – SINKUN CUNKKU

Lähtö 4.
A) 5,11,6 B) 3,1,2,8,4,9 C) 7,10
MARKUS VANE – SARA JOURNEY – GLORY LUCA – SWEET MICCE

Lähtö 5.
A) 2,4 B) 1,6,3,5,8,10,9,7,11 
LEEMARK’S DOMINIC – JESI’S LAST HORNET – INTERNATIONAL DIVA – THE YANKEE

PÄIVÄN DUO

5,11,6
2,4

Yhteensä 6 yhdistelmää. 

TROIKKA LÄHTÖ 5

2,4
1,2,4
1,2,3,4,5,6,8
Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Jyrki Hyyryläinen

L3/3 PAAKKARIN INTO: Treenit on menneet hyvin, mutta laukat on tosi herkässä. Sen takia vähän epävarmuutta menestyksestä. Ruunalla on vauhtia ja laukattomalla odotan kyllä menestystä ja sijoitusta kolmen joukossa. Eihän tämä mikään voittajahevonen ole. Kouvolassa tuntui, että menestyy, mutta sitten tuli laukka. Ei juuri laukkaile treenissä, mutta starteissa kyllä laukkaa, kun on vähän yhden miehen hevonen, eikä muilla ravia tunnu menevän. Korviin laitetaan nyt vetopallot, jotta menisi ravia helpommin.

L3/7 HEXAN TUISKUTAR: On ravivarma verrattuna Paakkarin Intoon. Ei vaan tule koskaan maaliin saakka. Viimeksi laitettiin ensimmäistä kertaa vetopallot korviin ja niillä jatketaan. Mikkanen ei viimeksi saanut niitä vedettyä auki, kun narut meni sekaisin.

Antti Ripatti

L2/5 HOLY JACK: Oli viimeksi Kouvolassa ihan asiallinen, mutta sitä ennen Vermossa huono. Kaikki pitäisi olla ihan kunnossa. Viimeisissä on ollut hankalia lähtöpaikkoja ja kuitenkin ihan tasokkaita lähtöjä. Vastusta en tiedä, mutta jonkunlaiset odotukset on, että vähän pitäisi pärjätä. Voittaminen voi olla vaikeaa, kun se on kasvanut nyt talven aikana, eikä ole ollut parhaimmillaan viimeisissä. Voittaminen olisi siis pieni yllätys, mutta kyllä minä sitä totoon odottelen.

L3/2 HEHKEÄ HELLU: Ei mitään odotuksia. Ei suorita tasollaan, mielestäni sen pitäisi pystyä parempaan. Rahasija tavoitteena, totosija tulisi suurena yllätyksenä.

Teemu Keskitalo

L1/1 FRANCINE WEB: On ollut Terhillä jo jonkun aikaa. On treenaillut ja mennyt ihan hyvin. Tauko kun on alla, niin varmaan ehjiä startteja koitetaan antaa sille. Lähtö ei ainakaan näytä kauhean kovalle. Haetaan tosiaankin ensisijaisesti hyvää ehjää suoritusta, mutta en näe ollenkaan mahdottomana, että on neljän joukossa.

L3/5 RENUM HELGA: Viimeksi oli ihan hyvä, vähän turhankin innokas alussa. Kovaa oli toki mentäväkin, etteivät saa takaa kiinni. Sitten lopussa rupesi vähän askel painamaan, muttei antanut pahemmin periksi, vaan sinnitteli hyvin maaliin asti. On hyväntuntuinen hevonen ja ravivarma. Ensimmäinen voitto roikkuu ilmassa, että kyllä se varmaan tuloillaan on. Tuntuu että voisi tulla jopa tässä ja kolmen joukkoon ilman muuta odottelen.

L5/1 INTERNATIONAL DIVA: Huonoa tuuriakin on ollut. Tamma on jäänyt pussiin pari kertaa ennen viimeistä starttia, jossa se oli sitten vaisu. Oltiin kyllä takajoukoissa, mutta kiri ei kantanut ollenkaan. Pitäisi tämänkin kyllä jossain pärjätä, kun vain juoksunkulku onnistuu. Nyt on hyvä paikka ja tekisi mieli ajaa keulasta. Mikkelissä on lyhyt loppusuora, joka auttaa tätä. Jesi's Last Hornetia olen näistä ajanut ja sen selkä voisi myös kiinnostaa. Toisaalta jos helposti keulaan pääsee, niin siitä tekisi mieli ajaa. Pitää vielä valmentajan toiveita kuunnella. Ennen viime startin heikompaa suoritusta olisin ilman muuta ajanut keulasta.

L5/4 JESI’S LAST HORNET: Olen ajellut tätä ja tuntunut hyvälle. Voitto välissä ei ollut minulle yhtään yllätys, ekaa kertaa laitettiin jenkkikärryt ja pääsi ensimmäistä kertaa juoksemaan keulasta. Voitti tuon kyllä tosi helposti. Viimeksi jäi vähän jossiteltavaa. Kun vaihdoin toiselle radalle niin se ei enää siitä pykälää vaihtanut. Keulaan päästessään on tässä tosi lähellä, mutta minun omat ratkaisuni vaikuttaa, koska luulen ensimmäiset keulat International Divalla pitäväni. 

Seppo Suuronen

L4/6 GLORY LUCA: On ollut minulla jo kauan ja tulee kotitreenistä. Jos pelillisesti ajatellaan, niin suoraan sanottuna ei tarvitse peleissä. Pitkä tauko ja kotoa suoraan, niin en usko että pystyy voittamaan. Rahasija jo saadaan niin hyvin on mennyt.

L5/10 CALGARY: Tasaista työtä tältäkin. Korotettua rahaa haetaan mutta en usko, että pystyy näistä asemista ihan voittoon asti.
 

  Takaisin listaukseen