After work -ravit

16.10.2020

Ravit Mikkelissä klo 15.30.

7 oikein -lehden ohjelmasivut

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4 + 3 (7,5)
T4-2: 11,9 + 1,3,4,2 (7,12)
T4-3: 4,6,2,10 + 9,1,3,7 (8,5)
T4-4: 2,5 + 4 (10,11)

Pieni systeemi 16 riviä, panos 0,6 euroa, hinta 9,6 euroa.
Suuri systeemi 288 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 28,8 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto4-1
klo 16:32 Lämminveriset ryhmäajo 2100 m 
enintään 8000 e. P. 800 e.

RANKING
A) 4 B) 3,7,5,9,2,12,11,1,6,10

After Work -ravien Toto4-kierroksen avauskohteen suosikki 4 QUEENSTYLE debytoi Kimmo Taipaleen valmennuksesta Kuopion koelähdössä todella lupaavaan tapaan. Tamma paineli keulassa tasaisen reipasta läpi, hevonen näytti hyvältä ja meno oli tasapainoista. Lienee itsestään selvää, että terveystilanteen sen salliessa Queenstyle tulee nousemaan sarjoissaan. Jani Ruotsalainen panostanee määrätietoisesti kiihdytykseen ja uskomme suosikin etenevän keulaan, minkä jälkeen se tuskin olisi kukistettavissa. B-ryhmän käynnistävä 3 WILL DAISY BEAT on vahva haastaja. Tapani Tainion valmennettava on merkittävästi tauluaan paremmassa iskussa. Se voitti Teivossa 8.9. amatööriohjastajien SM-karsintalähdön hyvällä esityksellä mutta sen jälkeen on ollut haastavaa. Viime startteihin on mahtunut laukkaa, pussiin jäämistä, ulkona kiertämistä ja paikkaa johtavan rinnalla. Iikka Nurmonen on mielenkiintoinen vahvistus rattaille. 7 BARTHOLOMEW ei ole nauttinut pelaajien silmissä suosiota, esitykset voittostarteissa ovat kuitenkin kiistatta olleet hyviä. Lahdessa 30.8. ruuna kiri 2. ulkoa 700 metrin kirillä vahvasti voittoon. Viimeksi Lappeessa se eteni 1. kaarteen lopussa keulaan, mistä se vastaili 13,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla rehdisti perille saakka. Lähtöpaikka on toki ulkona. 2 QUEASY DU POINT on mielenkiintoinen seurattava tamman debytoidessa Teemu Keskitalon valmennuksesta. Se aloitti uransa Jere Taulion käsistä hyvin, ensimmäiset viisi starttia tuottivat totosijat 2-2-0 ja palkintorahaa kertyi mukavasti 3500 euroa. Sittemmin onnistumiset ovat olleet kuitenkin tiukassa ja tänä syksynä maisemanvaihdos tuli ajankohtaiseksi. Keskitalo kommentoi suojattiaan 7 oikein -lehdessä ihan positiiviseen tapaan. Kyseessä on kuitenkin enemmän tai vähemmän tutustumisstartti, eikä voitto ole varmastikaan ensisijaisesti tavoitteena. Kykyjensä puolesta Queasy Du Point pystyy kyllä menestymään näissä tehtävissä taatusti. 

Lähtö 5. | Toto4-2
klo 16:51 Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
enintään 15 000 e. P. 800 e

RANKING
A) 11,9 B) 1,3,4,2 C) 7,12,6,10,8,5

Toisessa Toto5-kohteessa A-ryhmään kelpuutetaan vain kaksi takarivistä matkaan starttaavaa valjakkoa. Numero 11 SPUNKY GIRL on haastavasta lähtöpaikasta ja rahallisesta ylisarjasta huolimatta jonkinasteinen ideanostomme rankingin kärkeen. Minna Koistisen valmennettava on tehnyt startista toiseen hyviä juoksuja.  Se palasi viimeksi pieneltä tauolta ja sijoitus jäi vaisuksi. Tuo kannattaa kuitenkin unohtaa, sillä hevonen jäi väsyvän taakse pussiin ja valui hännille. Startti teki varmasti hyvää tätä tehtävää ajatellen. Näistä asemista Jukka Torvisen ajokki joutuu toki tekemään töitä menestyksensä eteen, mutta siihen se myös pystyy. 9 CERTO CITO palasi viimeksi Kuopiossa yli 10 kuukauden tauolta ja jätti itsestään Suomen debyytissään positiivisen kuvan. Tuomas pakkanen sai takarivistä ajokkinsa kanssa asemat 4. sisältä. Kiriväylät olivat pitkään kiinni, mutta maalisuoralla Pakkanen pääsi kääntämään tamman ulommaksi. Hevonen tuli rintaman takana hyvällä tyylillä sisään ja voimia taisi jäädä varastoon. Startti kropassa Kimmo Taipaleen valmennettava parantanee ja se on tässä sopivassa tehtävässä kuumimpia pelihevosia. Myös valmentaja odottaa suojatiltaan vahvaa suoritusta. Loistopaikalta matkaan starttaava 1 WINDS OF CHANGE saa rattailleen aktiivisena kuskina tunnetun Iikka Nurmosen. Alkuun panostetaan taatusti.  Tauluaan parempi 3 ARCTIC MYSTERY kilpailee nousukunnossa, eikä sitä kannata tässä sopivassa tehtävässä unohtaa. 4 LITTLE BOY AWAY parantanee starttien myötä. 

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1
klo 17:05 Kylmäveriset ryhmäajo 1600 m 
enintään 28 000 e. P. 1000 e.

RANKING
A) 4,6,2,10 B) 9,1,3,7 C) 8,5

Kolmantena Toto4-kohteena toimivassa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä kylmäveristen mailin pyrähdyksessä neljä valjakkoa saa asemat A-ryhmästä. 4 RUNONEITO kohoaa tasaisesta rintamasta niukaksi suosikiksemme. Ravi- ja suoritusvarma tamma tekee starteissa kapasiteettinsa rajoissa sen, minkä pystyy. Se riittänee tässä sopivan tuntuisessa tehtävässä varmastikin korkealle. 6 TUTUN TILTU on kohdannut viime aikoina selvästi tätä kovempaakin vastusta. Lappeessa 17.8. edelle jäi vain muuan Välähdys ja kahdessa tuoreimmassa startissa voitot ovat menneet Limuskalle ja Vuaran Suvettarelle. Arto Laaksonen istuu tällä kerralla tamman rattaille. 2 HISSUN TURBO jäi viimeksi suoraan tauolta sisäratajuoksun jälkeen vaille kiritilaa. Tuo kisa palveli varmasti hyvin tätä starttia. Iikka Nurmonen on erittäin mielenkiintoinen vahvistus Mikko Väisäsen valmennettavan rattaille. 10 PERUSLIKSA on myös niin kuntonsa kuin kapasiteettinsakin puolesta parasta A-ryhmää tässä tehtävässä. Ideahakuna B-ryhmän kärkeen poimittava 9 EUROVALTIKKA omaa hyvänä päivänään selkäjuoksun päätteeksi lyhyen mutta terävän loppuvedon. Nappireissun päätteeksi Harri Kotilaisen suojatti pystyy tämän lähdön voittamaankin.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka 
klo 17:19 Lämminveriset ryhmäajo 1600 m 
enintään 27 000 e. P. 1000 e

RANKING
A) 2,5 B) 4,10,11,6,7 C) 3,9,1,12

Toto4-kierroksen päätöskohteessa kaksi valjakkoa saa asemat kirkkaimmista parrasvaloista. Rankingin kärkipaikan valtaava numero 2 EMPIRE SHARK palasi viimeksi yli kuukauden mittaiselta tauolta mutta teki heti hyvän juoksun. Se sai maalisuoran alussa sisäradalta kiritilaa ja esitti sitten oikein terävän loppuvedon. Jani Ruotsalainen pyrki ajokkinsa kanssa suoraviivaisesti keulaan, mutta ulkoakin tulee kiihdytyksessä taatusti painetta. 5 YANK MATCH omaa sekavasa taulusta huolimatta voittosummaansa nähden kovan peruskapasiteetin. Allergiat ovat vaivanneet ja muutakin haastetta matkan varrelle on mahtunut, päivän todellinen vire lienee arvoitus valmentajallekin. Ori kuuluu kuitenkin tässä seurassa jokaiselle kuitille mukaan. B-ryhmän käynnistävä 4 DADDY BOY näyttelee ainakin jonkinlaista roolia kiihdytyksessä. Vahvassa nosteessa oleva Janita Antti-Roiko ei pidä startin alla kynttilää vakan alla, vaan kommentoi 7 oikein -lehdessä ruunan kilpailevan viime sijoituksia paremmassa vireessä. Alkuun panostetaan ja keulajuoksuakin kaavaillaan. 10 DELIGHTFUL MOMENT palasi viimeksi Teivossa keulajuoksun päätteeksi vakuuttavaan tyyliin voittokantaan. Maili ja takarivi ovat kuitenkin Mikkelissä haastava yhdistelmä.

PÄIVÄN DUO

4,6,2,10,9
2,5

Yhteensä 10 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

2,5
2,4,5
2,4,5,10,11

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Kimmo Taipale

L3/9 TULIPALLO: Tamma ei ole suorittanut odotusten mukaisesti. Se on ollut vähän tasapaksu. Koitetaan starttailla tiheämmin, jos tuon myötä hevonen lähtisi menemään paremmin. Rahasijaa haetaan tässä.

L3/11 VALKIA: Hyvä kuva jäi hevosesta Kuopiossa. Siellä puhkesi rengas ja tamma laukkasi. Muuten se tuntui kyllä aika ravivarmalta.

L4/4 QUEENSTYLE: Hevonen tuli kesällä meille. Treenattu on paljon. Janin mukaan se meni koelähdössä 1.16-tuloksen aika helposti. Tosi kyvykäs tapaus tämä on. Kurveissa on hieman vaikeuksia. Luokkaa riittää kyllä. Jos sen saisi ihan priimaksi, voittaisi tamma näitä lähtöjä ilman muuta.

L5/9 CERTO CITO: Ajettiin nätti avausstartti Kuopiossa. Hevonen tuli hyvävoimaisena maaliin. Hyvä kuva siitä jäi. Uskon tamman vielä parantavankin kisa alla. Todennäköisesti lasketaan ilman kenkiä. Kärkisijat ei yllättäisi.

L6/10 PERUSLIKSA: Ruuna on ollut jo pitkään hyvässä kunnossa. Vermossa juoksupaikka oli 2. ulkona. Kuski ei koskaan käännellyt kolmannelle ja hevonen tuli täysissä voimissa maaliin. Ainakin toinen se olisi ollut tilaa saadessaan. Ehkä haastanut voittajankin. Odotan siltä edelleen hyvää panosta.

Isto Kuisma

L1/9 GIANNA SISU: Hannu tykkäsi hevosen koelähdöstä. Positiivinen suoritus. Mukaansa ihan reippaasti jäi varaakin. Tamma meni tuon 1.20-ajan helposti yksin. Toki starttitilanne on sitten aina oma juttunsa. Tosi mukava aloittelija on kyseessä. Ihan fiksun tuntuinen menijä. Pikku odotukset on pärjäämisestä heti.

L4/9 ANYTHING GOES: Ruuna teki oikein hyvän juoksun viimeksi. Siinä oli ihan kovia hevosia vastassa ja hopeaa saatiin kuitenkin. Kiva, että tuli tällekin onnistuminen. Aivan asiallinen hevonen sarjoihinsa ja kunto on kuitenkin kelpo mallilla. Lähtöpaikka on aivan ok.

L7/10 DELIGHTFUL MOMENT: Teivon esitys oli tosi hyvä. Hevonen on muutenkin suorittanut ihan kivasti viime starteissaan. Maili ja takarivi ei ole herkkupaikka. Tämä olisi nopea avaaja. Radat on jo aika karkeita ja pidetään kengät jalassa. Ruuna on mennyt kengilläkin mukavasti. Kaikki hevoset olivat viimeistelyissä positiivisia.

Harri Kotilainen

L2/1 TÄHEN LENTO: Hevonen on mennyt koko ajan starttien myötä eteenpäin, vaikka ikääkin jo on. Pieni laukkariski on alussa. Muutama oikein hyvä näkyy olevan vastassa. Aivan kärkisijoille vaadittaisiin suosikkien epäonnistumisia. Korotettua rahaa odotan lähtökohtaisesti. Viimeksi Kuopiossa saatiin myöhään kiritilaa. Jos vapaata olisi auennut aiemmin, olisi ruuna voittanut sen lähdön.

L3/2 VIESKAUS: En ole aikaisemmin tällä ajanut.

L5/4 LITTLE BOY AWAY: Tämä on tutumpi tapaus. Ajelin sillä viime vuonna kilpaa ja vähän pärjäiltiinkin. Talvella kertyi mukavasti rahaa, mutta toisaalta sarjat myös samalla pomppasivat. Ruuna avaa asiallisesti ja lähtöpaikka on hyvä. Ei menetys nyt valtava yllätys olisi.

L6/8 M.A. PISTE: Kuopiossa tuli laukka vajaan kierroksen jälkeen. Esitys oli sitten tasainen. Rahasija lienee sopiva tavoite.

L6/9 EUROVALTIKKA: Hieman on taukoa alla. On odoteltu sopivia sarjoja ja myös loppusyksyä, kun vauhdit hieman tippuvat. Paikka on aivan hyvä. Edessä on kohtalainen hevonen ja sisäratareissua haetaan. Hyvänä päivänä tämä suorittaa mukavasti. Kärjen tuntumaan on odotukset.

L8/5 MS ICE WIND: Tästä en osaa hirveästi kertoa.

Arto Laaksonen

L4/10 CHARMING APRIL: Päivän vireestä en osaa kertoa enempää. Katkonaista on ollut. Laukkaa tuppaa tällä tulemaan alkumatkasta. Hevonen pystyisi suorittamaan ravatessaan mukavasti näissä lähdöissä.

L6/6 TUTUN TILTU: Olen kerran ajanut tammalla. Aivan hyvinhän se on mennyt. Maili on tämän lempimatka. Hevonen lähtee suht kovaa. Aika kärkikahinoissa sen pitäisi olla.

L6/7 NUGA ROLS: Ajamassani Vermon startissa hevonen oli vähän kipeä. Mikkelissä tuli sitten lähtölaukka. Tasaisessa kunnossa ruuna kilpailee.

L8/14 T.J. PRINCESS: Tamma painoi Kouvolassa liikaa päälle. Lähtö vielä uusittiin kertaalleen. Hevonen oli sinä päivänä tosi innokas menemään ja tuo kyllä vaikutti hieman lopputulokseen. Uskon sen selvittävän juoksuradan. Ainakin Joensuussa elokuussa tamma lähti voltista suht hyvin. Juoksun onnistuessa se pystyy olemaan aika korkealla.

Timo Tuominen

L6/4 RUNONEITO: Aika samanlainen tamma oli Lahdessa, kuin mitä se on ollut. Takaa se on aina aavistuksen huonompi. Vauhdinjakokin oli kyllä vastaan. Tempo kiihtyi loppua kohti. Kunto lienee ennallaan.

L6/5 TYRI TROLL: Mukava kuva jäi hevosesta. Juoksukin meni varsin sujuvasti. Matkattiin toisena toista rataa ja kääntelin kireihin loppukaarteessa. Ruuna tuli hyvin maaliin asti ja hävisi niukasti kakkosen. Ajoin hieman varman päälle, kun laukkojakin on tullut.

 

 

 

  Takaisin listaukseen